Creazy 

Groenstraat 74 A

3020 Herent (Veltem-Beisem)

BelgiŽ / Belgique

Info:

 LinkedIn  Facebook  Twitter

 
 

 

1. Veel te doen met weinig middelen

Als jonge starter is het vaak niet eenvoudig om de nodige middelen bijeen te sprokkelen.

Zeker nu de crisis de banken en investeerders een pak voorzichtiger heeft gemaakt.

Toch kan je met een beetje creativiteit en slimme planning heel wat bereiken.

Speciaal voor starters stelden FlandersDC een dossier rond bootstrap en bricolage samen.

Naast een theoretische omkadering door Prof. dr. Sophie Manigart van de Vlerick Leuven Gent Management School vind je er een overzicht van nuttige bootstrapstrategieŽn.

Dankzij deze strategieŽn kan je uw financieringsnood aanzienlijk verkleinen.

 

Ze laten ook twee ervaringsdeskundigen aan het woord.

In de case Poppunt lees je hoe Luc Nowť erin slaagde om met weinig middelen een stevige organisatie op te zetten.

Inge Ooghe en Jurgen Wauman van La Coquerie vertellen hoe zij mede dankzij bootstrap en bricolage een oud binnenvaartschip in 5 jaar uitbouwden tot een succesvol kookatelier.

 

Zij geven ook een aantal tips mee voor starters.

 

Download het dossier [pdf]

 

2. Creazy wil met u in dialoog gaan

 

Creazy heeft een jaar van verandering en ontwikkeling achter de rug.

We zijn klaar om de behoeften van onze (potentiŽle) klanten nog beter te kunnen beantwoorden met verschillende diensten.

 

Creazy brengt vandaag niet alleen creativiteit en innovatie tot leven in uw organisatie maar richt zich ook op de ontwikkeling en ondersteuning van andere noodzakelijke vaardigheden.

 

Nu vandaag kan u zien dat we afgelopen jaar zeker niet stil stonden.

 

Een voorbeeld daarvan is onze nieuwe website, waarin we ons nog dichter en nog duidelijker naar onze (potentiŽle) klanten willen profileren.

 

Maar ook wensen we met onze (potentiŽle) klanten steeds in dialoog te gaan en dit dmv onze aanwezigheid op de volgende sociale netwerksites:

 

 

3. Innoveren door materialen:
drie nieuwe producten

Een ecologischere schoolbank

 

QProducts ontwikkelde een schoolbank met een moderne look, die uit ťťn enkel stuk bestaat. Aangezien het om een monomateriaal gaat, bestaande uit 100% polyethyleen, is ze volledig recycleerbaar.

Ze is ergonomisch en gemakkelijk te onderhouden. Ze wordt vervaardigd door rotomolding en is beschikbaar in verschillende afmetingen en kleuren ťn in een linker- en rechterversie.

 

Een zeer lichte stadsfiets

KKL (Karbon Kinetics Ltd) bracht midden 2009 een elektrische stadsfiets in de handel die opvalt door een vernieuwend design, de Gocycle. De fiets weegt slechts 16 kg, met name dankzij het gebruik van een polyamide versterkt met 60% lange glasvezels, Verton. Dat materiaal verschaft de Gocycle zijn uitermate hoge stijfheid, zijn schokweerstand en robuustheid.

De onderdelen van de Gocycle waarin gebruik is gemaakt van de Verton-composiet zijn de voorvork, de plug voor de aansluiting van de controller, de naafplaten, de tolerantiering en de toepassingen voorzien van golfveren, evenals de schokdemper achteraan.

 

Een toetsenbord dat weerstand biedt tegen vandalisme

Heel wat computerterminals worden gebruikt zonder toezicht in openbare ruimten en zijn dus blootgesteld aan vandalisme.

InduKey ontwikkelde een nieuw toetsenbord dat bestand is tegen vandalisme. Het voorpaneel is van koolstofcomposiet en de toetsen van roestvrij staal. Koolstofweefsels bieden een hoge weerstand ondanks een gering gewicht en onderscheiden zich door een goede vervormbaarheid en de mogelijkheid te worden gecombineerd met andere materialen. De toetsen van roestvrij staal zijn verzonken in openingen in het paneel en zijn zodanig verankerd dat ze niet kunnen worden verwijderd.

Het systeem beschermt het product tegen allerlei vormen van agressie, zoals een frontale waterstraal.

Het nieuwe toetsenbord is zeer stevig en heeft kleine afmetingen, ziet er mooi uit en is ergonomisch. In vergelijking met toetsenborden met toetsen van roestvrij staal blijft de prijs hier aantrekkelijk.

Dergelijke toetsenborden zijn bestemd voor openbare ruimten, kiosken, automaten, informatiesystemen in musea en bibliotheken enz.

 

Bronnen

 

4. Zin in een buitenlandse stage als ontwerper?

 

Ontwerpstudenten die graag hun horizon willen verruimen krijgen ook dit jaar weer de mogelijkheid om zich in te schrijven voor het I-POD 3 project. I-POD 3 of voluit International Mobility Project for young Product Developers and Industrial Designers organiseert voor net afgestudeerde ontwerpers een 6 maanden durende internationale stage in tal van ontwerpbureauís en bedrijven.

Zo krijg je buitenlandse werkervaring. Bovendien steunt Europa dit project waardoor je als stagiair kan rekenen op een beurs.

Onder recente afgestudeerden verstaan we studenten die hun diploma behaalden/behalen in 2008-2010.

Bovendien wordt niet meer dan twee jaar werkervaring vooropgesteld.

Verder zijn ook Design Vlaanderen, Flanders Inshape en Euregio Platform for Sustainable Design & Living betrokken.

 

5. Wetenschappers en topchefs inspireren elkaar

 

Op 8 februari aanstaande organiseert Flanders Taste Foundation voor de tweede maal het unieke evenement The Flemish Primitives in het Brugse Concertgebouw.

Het evenement wil Vlaamse en internationale topchefs zoals onder andere Dominique Persoone (Chocolate Line), Sergio Herman (Oud Sluis), Yves Mattagne (Sea Grill) samenbrengen met wetenschappers en artiesten met als doel een wederzijdse bron van inspiratie te zijn.

De eerste editie was helemaal uitverkocht en legde de lat voor deze tweede enorm hoog.

Thema dit keer is "Defining Belgian Gastronomy".

Is er zoiets als dť Belgische gastronomie en waar wil en gaat de Belgische gastronomie naartoe?

Naast vier absolute wereldpremiŤres wordt op The Flemish Primitives 2010 ook een manifest voorgesteld dat een statement over de Belgische gastronomie wil brengen.

 

6. Wat in de Creazybib

ZIEN

Hilde Roothart

Wie naar trends kijkt constateert dat trends elkaar in een steeds sneller tempo opvolgen en dat er oneindig veel verschillende trends zijn. Wie trends ziet, weet dat sommige trends heel langzaam maar ingrijpend ons leven veranderen en weet ook wat de gevolgen van ontwikkelingen voor de toekomst zijn.

In 'Zien' geeft Hilde Roothart een beeld van de manier waarop de maatschappij en de consument veranderen. Daarnaast geeft zij aan op welke manier bedrijven en organisaties kunnen inspelen op ontwikkelingen en trends. In 'Zien' wordt duidelijk wat de richting is die we opgaan en worden de keuzes die we voor de toekomst moeten maken zichtbaar. Wie dit boek heeft gelezen kan ophouden met het kijken naar trends en beginnen met het creŽren van zijn eigen toekomst.
 

The design of things to come

Craig Vogel, Jonathan Cagan, Peter Boatwright

De beste bedrijven van tegenwoordig maken producten en diensten die er goed uitzien, goed voelen en klanten meer raken dan vroeger. 'The design of things to come' onthult wie dit tot stand brengt en hoe.

Door middel van dit boek leert u hoe bedrijven de sterkste behoeften van hun klanten identificeren en hoe dit gebruikt wordt om producten te creŽren. Daarnaast worden de opmerkelijke uitvinders die voor doorbraken zorgen in industrieŽn variŽrend van keukens tot industriŽle robots en van sneakers tot SUV's. Innovatie is niet alleen de beste manier om winstgevend te blijven; op den duur is het de enige manier om staande te blijven. Dit boek laat de toekomst van innovatie zien. Of u nu manager, ondernemer of consument bent; het zal confronterend zijn.

 

7. Wat @ Creazyweb

Interessante site van innovatiegoeroe Robert Cooper, bedenker van het stage - gate innovatieproces.

 

 

Nieuwsbox

Mogen we u ook uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar de verschillende seminaries...  hier
Neus eens in onze leeshoek waar er ruimte is voor artikels, boeken en verschillende studies... hier

Creazyne is een inspiratie - service en bevat een selectie van inspirerende artikelen, theorieŽn, trends, praktijken en technieken...
hier
We zijn continu op zoek naar extra deelnemers voor zijn workshops en brainstormsessies bij zijn klanten een extra toegevoegde waarde te geven...
Daarom nodigen we u graag uit om u gratis in te schrijven in onze CreazyBox...
hier
We bieden u gratis de ruimte om een innovatie - audit te laten uitvoeren door een onafhankelijke organisatie nl. het innovatiecentrum in uw regio... hier
We willen u uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar onze Creazy Foundation zodat u ook kan vaststellen dat ons hart verder gaat... hier
Haal de Creaward naar uw organisatie... hier

Copyright © 2011 VTR-webdesign  |  Contact Us