Creazy 

Groenstraat 74 A

3020 Herent (Veltem-Beisem)

BelgiŽ / Belgique

Info:

 LinkedIn  Facebook  Twitter

 
 

 

1. Kmo's gezocht voor onderzoek procesinnovatie

 

De Duitse professor Peter Rittgen doet in het kader van de 'Flanders DC Faculty in Residence' een jaar lang onderzoek in BelgiŽ naar Business Process Intelligence. Doel van zijn project is de ontwikkeling van methodologieŽn voor procesverbetering en innovatie. In het kader van zijn studie zoekt Rittgen zaakvoerders of IT-managers van kmo's die graag willen deelnemen aan een aantal sessies rond procesinnovatie. Ook procesmanagers en databasemanagers zijn welkom. De eerste sessie start in deze maand.

2. Wij bieden u gratis een onafhankelijke innovatieaudit aan

 

Creazy House geeft u gratis de ruimte om een innovatie - audit te laten uitvoeren door een onafhankelijke organisatie nl. het innovatiecentrum.

Elke provincie heeft zijn eigen innovatiecentrum daarom verwijzen we u graag door naar volgende startpagina.

De innovatie - audit meet de innovatiekracht van uw bedrijf.

Dit gebeurt door een aantal facetten van de bedrijfsvoering te toetsen aan 49 voor deze audit opgestelde best - practices. Aan de hand van een vragenlijst wordt de huidige bedrijfssituatie in kaart gebracht.

De vragen zijn opgedeeld naar acht verschillende bedrijfsdomeinen. Niet alleen technologische aspecten zoals product- en procesinnovatie komen aan bod maar ook bijvoorbeeld strategie, HRM, netwerking, ...

Na afloop van de audit krijgt u een overzichtelijk audit - rapport, en wordt samen met de innovatieadviseur een actieplan opgemaakt om de innovatieslagkracht van uw bedrijf te verhogen.

Vanzelfsprekend staat Creazy House u graag bij om uw innovatieplan te realiseren.

De innovatie - audit wordt kosteloos afgenomen en duurt ongeveer 3 uur.

Neem gerust contact op met ons op of rechtstreeks met het innovatiecentrum van uw regio.

 

3. 700 000 Ä voor wetenschapspopularisering rond 'planeet aarde'

 

Vlaams minister van Wetenschap en Innovatie Patricia Ceysens lanceert een oproep voor projecten wetenschapspopularisering met als thema 'Planeet aarde' en/of 'Ruimtevaart'. Bedoeling is om zowel bij het grote publiek als bij jongeren de interesse voor wetenschappen en technologische innovatie te verhogen. Het vrijgemaakte budget bedraagt 700 000 Ä. Deze oproep richt zich tot universiteiten, hogescholen en wetenschappelijke instellingen, maar ook bedrijven kunnen een projectvoorstel indienen.

Daarnaast komt er ook een oproep voor multimediale projecten, waarbij het thema vrij te kiezen is met een budget van 540.000 euro. Voor meer info over beide oproepen, klik hier.

 

4. Salon Crťer

 

 

Van 8 tot 10 september 2008 kan je in het Franse Lille terecht voor de tweede editie van 'Salon Crťer', een treffen van mensen met ideeŽn, bedrijfsleiders, potentiŽle klanten en investeerders. Een netwerk van professionals helpt er uw ideeŽn vorm te geven en te realiseren.

Voor meer info, klik hier.

 

5. Creatieve ideeŽn maken leven dementerenden aangenamer

 

Met de toenemende vergrijzing stijgt (gelukkig) ook de aandacht voor het comfort en de levenskwaliteit van de ouderen van dagen. Recent verschenen er in de pers een aantal voorbeelden van creatieve ideeŽn die het leven van dementerende bejaarden aangenamer maken.

 

In een Duits rusthuis heeft men een oplossing bedacht om weggelopen AlzheimerpatiŽnten snel weer terug te vinden. Ze plaatstsen er gewoon een nep-bushalte. De oudjes, die regelmatig de neiging hebben om weg te lopen, zouden worden aangetrokken door de bekende kleuren en het ontwerp. Omdat hun lange-termijngeheugen vaak nog intact is, weten ze waar de halte toe dient en besluiten ze om op de bus te wachten in plaats van te voet 'naar huis' te gaan, legt de directie in de Daily Telegraph uit.

 

Omdat hun korte termijngeheugen vaak niet meer werkt, hebben ze echter geen idee hoe lang ze op de bus staan te wachten. Dit geeft het personeel de gelegenheid om ze op tijd weer op te halen bij de halte.

 

In het Nederlandse Delft zetten ze ook het openbaar vervoer in ten behoeve van hun oudjes, maar op een heel andere manier. In rusthuis 'De Bieslandhof' bouwde kunstenares Yvonne DrŲge Wendel 'De Coupť', een verbluffende kopie van een echte treincoupť. Er zijn eersteklaszetels, verzorgsters die koffie rondbrengen, en langs raampjes dendert een ťcht polderlandschap voorbij (op videoschermen).

 

Volgens afdelingshoofd Gerry Jonker vinden alzheimerpatiŽnten de trein fantastisch. "Sommigen reizen de hele dag. Het ontspant hen. We serveren koffietjes, maar we spelen geen conducteurtje. Ze beseffen dat het geen echte trein was en dat moet zo blijven." Het idee kwam voor de treinwagon kwam er toen een patiŽnte opperde 'Ik heb m'n hele leven gewerkt. Ik heb het recht om niks te doen'. En waar kan je beter gelegitimeerd niksen dan in een trein? Je kan er bovendien gezellig naast elkaar zitten zonder een praatje te moeten doen. En dus zonder akelige stiltes.

 

Voorzitter van de Belgische Alzheimerliga Bie Van Waeyenberghe is laaiend enthousiast over het project: 'Dit moeten we ook hebben!' Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Bron: Het Laatste Nieuws, www.depers.nl

 

6. Wat in de Creazybib

 

Innoveren in de sociale sector

Harry Broekman

Meer dan ooit betekent stilstand achteruitgang voor instellingen werkzaam in de sociale sector. Klanten en subsidiŽnten stellen andere en steeds hogere eisen aan de dienstverlening. Het tijdig en adequaat vernieuwen van het aanbod is ene voorwaarde voorgroei en bloei van de organisatie.
Dit boek behandelt systematisch de methoden en technieken om het assortiment aan diensten up to date te houden. Nadruk wordt gelegd op het actief verkennen van d e(veranderingen in) de omgeving en het op maats snijden van een professioneel antwoord op gewijzigde wensen en eisen van publiek en financier.
ER wordt een uitgebreid overzicht geboden van praktische voorzieningen en diensten dichter bij elkaar te brengen. Praktijkgevallen worden exemplarisch beschreven. De inbedding van onderzoek en ontwikkeling binnen de reguliere arbeid van de instelling wordt uitgelijnd. Niet alleen de creatieve kant van het innoveren komt in het geboden instrumentarium aan bod, veel aandacht gaat ook uit naar het coachen en organiseren van een daadwerkelijk vernieuwingstraject.
Ervaringen opgedaan in aanpalende sectoren zoals het openbaar bestuur (beleidsontwikkeling), de architectuur (projectontwikkeling) en het bedrijfsleven (productinnovatie) worden vertaald en toegesneden naar de eigen condities van het werk in de sociale sector. Innoveren manifesteert zich daarbij in deze tekst niet alleen als een noodzakelijke en dankbare opgave, maar vooral ook als ene spannende en simulerende aangelegenheid.

  


Innovatief ondernemen

Ronald Mulder, Ritzo ten Cate

'Innovatief ondernemen' gaat over ondernemen, als activiteit maar ook als mentaliteit. Ondernemen is namelijk meer dan een eigen bedrijf hebben. Een ondernemer is volgens de auteurs iemand die naar buiten kijkt, kansen ziet, risico's overziet en tot actie overgaat. En dat kan in een eigen bedrijf, maar ook binnen een bestaande organisatie - profit of non-profit. Ondernemen is leuk en bovenal is het te leren.

Dit boek brengt de kunst van het ondernemen dichterbij. Met het businessplan als leidraad ontwikkelt de lezer stap voor stap ondernemerscompetenties. Na het lezen van het boek bent u ondernemer of op zijn minst ondernemender. Het boek is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die willen kennismaken met ondernemerschap. Het is ook geschikt voor de toekomstige ondernemer.

 

7. Wat @ Creazyweb

 

Wereldwijde recente trends inspirerend op een rijtje.

 

 

Nieuwsbox

Mogen we u ook uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar de verschillende seminaries...  hier
Neus eens in onze leeshoek waar er ruimte is voor artikels, boeken en verschillende studies... hier

Creazyne is een inspiratie - service en bevat een selectie van inspirerende artikelen, theorieŽn, trends, praktijken en technieken...
hier
We zijn continu op zoek naar extra deelnemers voor zijn workshops en brainstormsessies bij zijn klanten een extra toegevoegde waarde te geven...
Daarom nodigen we u graag uit om u gratis in te schrijven in onze CreazyBox...
hier
We bieden u gratis de ruimte om een innovatie - audit te laten uitvoeren door een onafhankelijke organisatie nl. het innovatiecentrum in uw regio... hier
We willen u uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar onze Creazy Foundation zodat u ook kan vaststellen dat ons hart verder gaat... hier
Haal de Creaward naar uw organisatie... hier

Copyright © 2011 VTR-webdesign  |  Contact Us