Creazy 

Groenstraat 74 A

3020 Herent (Veltem-Beisem)

BelgiŽ / Belgique

Info:

 LinkedIn  Facebook  Twitter

 
 

 

1. Wegen die elektriciteit opwekken

  

 

Een Amerikaanse ingenieur vond het principe uit van wegen waarin een fotovoltaÔsche laag zonne-energie opvangt en een andere die verspreidt in de vorm van elektriciteit.

De ingenieur S. Brusaw stelt voor een deel van de energieproblemen te verkleinen door wegen met zonnepanelen aan te leggen. De elektriciteit zou wegen ís nachts kunnen verlichten, ze tijdens de winter ontdooien en genoeg surplus produceren om ook huizen van stroom te voorzien (500 huizen/1,6 km).

Elk element bestaat uit drie lagen.

De bovenste laag is van doorschijnend glas, dat zeer sterk is en zonnestralen doorlaat, het wegvervoer kan dragen en bestand is tegen slechte weersomstandigheden. Ze beschermt de eronder aangebrachte elektronische componenten.

De elektronische laag bevat collectoren, die de zonne-energie moeten opvangen en opslaan, en lage-energie-LEDís om het wegoppervlak te verlichten evenals verwarmingselementen bestemd voor de ijsbestrijding.

De basislaag bevat kabels voor de verspreiding van de energie evenals de gegevenssignalen (telefoon, TV, internet) naar de woningen en de ondernemingen die op het net zijn aangesloten.

De twee onderste lagen zijn al beschikbaar. De bovenlaag moet worden ontwikkeld op basis van nieuwe technologieŽn zoals zelfreinigende oppervlakken of suprageleidende kabels gekoeld met vloeibare stikstof.

De techniek wordt pas rendabel als de duurzaamheid van het glas minstens 3 x groter is dan die van asfalt.

Bron

 

2. Creazy House heeft waarden

 

WAARDEN

 

Onze waarden geven niet alleen aan hoe wij ons als bedrijf profileren, ze vormen ook een gids voor permanente groei en professionele uitmuntendheid.

 

Deze waarden helpen ons een duurzame relatie te onderhouden met onze klanten, binnen de familie van Creazy werknemers.

 

LEIDERSCHAP:

      Wij aanvaarden allemaal onze persoonlijke verantwoordelijkheid, weten welke koers we volgen en nemen graag steeds weer nieuwe uitdagingen aan

VERNIEUWING:

       Creazy streeft onophoudelijk naar verbeteringen en dynamische verandering

TEAMWORK:

       Creazy werkt samen met klanten en deelt zijn kennis graag

       Creazy focust zich op relaties

KLANTGERICHT:

       Creazy heeft oog en oor voor de behoeften van zijn klanten en speelt daar energiek, gedreven, snel en behendig op in

WEDERZIJDS RESPECT, VERTROUWEN EN OPENHEID:

       Creazy respecteert elkaars verschillen en gebruikt die als basis voor groei

       Creazy waardeert de mening van de ander, vertrouwt elkaar en beseft de waarde van het delen van onze kennis

INTEGRITEIT:

       Creazy doet wat ze belooft en legt dat dan daarom ook contractueel vast

 

3. Eerste Vlaamse speeltuin voor senioren

 

In Finland bestaat het al langer, voor ons land is het een primeur: speeltuinen voor senioren. In Sint-Truiden komen er op 100 meter van de kinderspeeltuin zes tot acht aangepaste speeltuigen, goed voor de spierkracht en lichaamscoŲrdinatie van de 15.000 vijftigplussers van de Limburgse stad.

"De medisch verantwoorde speeltuigen zijn bedoeld voor de 'medioren' -dat zijn vijftigplussers- en senioren, de zestigplussers", legt seniorenschepen Johnny Vangrieken (sp.a-spirit) uit. "Onderzoek wees al uit dat ze een positief effect hebben op hun spierkracht en flexibiliteit, en ze verminderen het risico op vallen, botbreuken, hart- en vaatziekten. Bovendien is zo'n bewegingspark goed voor het sociaal contact. Kinderen zijn uiteraard ook toegelaten op de toestellen.

Geriater Lucien De cock is voorstander van het project en verwacht ook interesse van de senioren. Al hangt veel af van de naam die voor het park gekozen wordt. Speeltuin is geen goede benaming. "Oneerbiedig en betuttelend".

 

Bron: Het Laatste Nieuws

 

4. Kleinste radio ter wereld is nanobuisje

 

Onderzoekers aan de universiteit van Berkeley zijn erin geslaagd Ďs werelds kleinste radio te ontwikkelen uit ťťn koolstofnanobuisje. Op lange termijn verwachten ze toepassingsmogelijkheden in biologische en omgevingssensoren.

Wegens hun unieke elektrische eigenschappen werden nanobuisjes eerder al gebruikt om elektronische componenten te maken zoals dioden, transistors en gelijkrichters.

Nu hebben onderzoekers van de Berkeley University een koolstofnanobuisje tussen twee elektroden geplaatst en zo de functies gecombineerd van de voornaamste elektrische componenten in een radio, zoals de tuner en de versterker. De nanobuisradio kan afstemmen op een radiosignaal en het geluid afspelen via een externe luidspreker.

 

Werking: trillen op eigenfrequentie

 

5. Geld zoekt ondernemers


 

Is het je droom om in de toekomst geld te verdienen met je eigen idee, product of dienst? Maar zoek je nog een investeerder? Kom dan naar de avondsessie ĎOntmoet je kapitaalverschafferí op de Vlaamse startersdag van Unizo in Leuven, Antwerpen of Hasselt.

 

In deze sessie van Flanders DC en BAN Vlaanderen krijgen kandidaat-ondernemers met een uitgewerkt ondernemingsplan de kans om in 10 minuten aan een groep van zes succesvolle zakenmensen hun idee te presenteren. Lukt het de beginnende ondernemer de investeerders te overtuigen, dan kan deze in ruil voor de investering een deelneming in de nieuwe onderneming verkrijgen. Wie weet gaat ga jij aan de haal met vers startkapitaal. Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt.

 

6. Wat in de Creazybib

 

Creativiteit Hoe? Zo!

Igor Byttebier

Wilt u leren hoe u sneller op nieuwe ideeŽn komt? Wilt u de finesses van de brainstorm leren kennen zodat u die efficiŽnter kunt gaan toepassen? Wilt u ervaren hoe u de creativiteit bij anderen kunt aanboren?

'Creativiteit. Hoe? Zo!' geeft een rondleiding in uw eigen denken en helpt u om uw eigen creativiteit en die van uw organisatie te ontdekken en ontwikkelen. Het boek is een leer-, doe- en oefenboek voor iedereen die de sleur van de standaardoplossingen wil doorbreken en op zoek is naar de buitengewone en efficiŽntere antwoorden op de uitdagingen van alledag. De vorm van het boek is vol verrassingen; ook daardoor biedt 'Creativiteit. Hoe? Zo!' een schat aan inspiratie.

 

Mastering innovatie

Het Financiele dagblad

Mastering innovatie' is de zevende titel in de Mastering-serie, waarin vooraanstaande denkers van Amerikaanse en Engelse business schools en bedrijven over uiteenlopende onderwerpen hun ideeŽn uitzetten. De artikelen zijn eerder als bijlagen bij Het Financieele Dagblad verschenen. De Mastering-serie was oorspronkelijk een bijlage van The Financial Times.

Het barsten van de dotcom-zeepbel heeft het enthousiasme van investeerders voor nieuwe en niet-beproefde bedrijfsmodellen danig bekoeld. Toch blijven de technologische doorbraken die in eerste instantie investeerders aantrokken, onverminderd voortgaan. Ondernemingen die de kracht van innovatie weten toe te passen - ondanks de korter wordende levenscyclus van veel producten en het egaliserende effect van mondialisering - zullen hun marktaandeel en concurrentiekracht nog steeds navenant zien toenemen. Wat zijn de drijvende krachten achter succesvolle innovatie en het vermogen van bedrijven innovatie aan te wenden voor de schepping van welvaart? Diverse factoren lijken van belang: een hoog niveau van onderwijs en opleidingen, goed ontwikkelde financiŽle markten, uitmuntende academische instellingen, een geschoold personeelsbestand en economische stabiliteit. Daarnaast moeten managers een begrip zien te ontwikkelen van het innovatieproces.

Daarin voorziet deze bundel. Door de combinatie van thematische artikelen voor kernzaken en casestudy's voor bijzondere gevallen vormt de serie een leidraad van onschatbare waarde voor betrokkenen op elk niveau.

 

7. Wat @ Creazyweb

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dit 'prikbord voor dagelijkse verfrissing' wordt elke dag een nieuw probleem gedeponeerd, met meteen een oplossing erbij.

Iedereen kan aan De ijskast bijdragen door nieuwe oplossingen te publiceren.

Door een forum aan te bieden aan mensen met een idee, willen de initiatiefnemers de verzuring bestrijden.

De wereld kan er alleen maar beter van worden!

 

Kijk op www.deijskast.nl. en stuur jouw idee in via redactie@deijskast.nl

 

Nieuwsbox

Mogen we u ook uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar de verschillende seminaries...  hier
Neus eens in onze leeshoek waar er ruimte is voor artikels, boeken en verschillende studies... hier

Creazyne is een inspiratie - service en bevat een selectie van inspirerende artikelen, theorieŽn, trends, praktijken en technieken...
hier
We zijn continu op zoek naar extra deelnemers voor zijn workshops en brainstormsessies bij zijn klanten een extra toegevoegde waarde te geven...
Daarom nodigen we u graag uit om u gratis in te schrijven in onze CreazyBox...
hier
We bieden u gratis de ruimte om een innovatie - audit te laten uitvoeren door een onafhankelijke organisatie nl. het innovatiecentrum in uw regio... hier
We willen u uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar onze Creazy Foundation zodat u ook kan vaststellen dat ons hart verder gaat... hier
Haal de Creaward naar uw organisatie... hier

Copyright © 2011 VTR-webdesign  |  Contact Us