Creazy 

Groenstraat 74 A

3020 Herent (Veltem-Beisem)

BelgiŽ / Belgique

Info:

 LinkedIn  Facebook  Twitter

 
 

 

1. Creatieve scholen: extra weekje vrij voor goede cijfers

De directeur van het Sainte-Croix et Notre-Dame college (Hannuit) heeft een creatieve oplossing bedacht om tegelijkertijd zwakkere leerlingen beter te begeleiden ťn goede punten te belonen.

 

De leerlingen met goede cijfers krijgen een extra week vrij vůůr de krokusvakantie. Wie minder dan 55 % scoorde op ťťn of meer vakken, wordt verwacht voor een weekje bijles.

 

Het is een efficiŽnte manier om de slaagkansen van de zwakkere leerlingen - toch een meerderheid op onze school- te optimaliseren. Hen het hele jaar door nŗ schooltijd bijles voorschotelen, is geen optie. Niet voor hen, maar ook niet voor mijn leerkrachten. Tijdens deze ene week worden de kinderen extra persoonlijk begeleid, in een meer ontspannen sfeer dan normaal", aldus de directeur.

 

En de leerlingen zelf? Die voelen dat er echt naar hen geluisterd wordt. Ze stellen eindelijk eens vragen, wat ze tijdens de gewone lesuren vaak niet durven. Dat zorgt soms voor een 'klik', een mentaliteitsverandering. Hun hele houding tegenover de school verandert.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

 

2. Creazy House en haar VISIE

 

Openheid: deur naar een vruchtbare samenwerking.

 

Een scharnier is een voorwerp van een verrassende eenvoud:

Het bestaat uit twee met elkaar verbonden delen die samen toelaten elke deur te openen.

 

Daarom is dit het symbool van onze visie die partnership en openheid centraal stelt.

 

Want net als de twee delen van de scharnier zijn ook onze doelstellingen complementair.

 

Uw behoefte aan degelijke en bruikbare ideeŽn wordt aangevuld met onze ambitie om U steeds te verassen met de kwaliteit van onze resultaten.

 

Onze procedures, producten en instrumenten, onze flexibiliteit getuigen daarbij van een jarenlange ervaring en een internationale knowhow maar ook van een grote transpiratie en van een bewezen operationele waarde.

 

Daarom symboliseert het scharnier voor ons ook de as, waar onze kennis en ons streven naar resultaten, ons enthousiasme, onze dienstverlening en onze inzet om draaien.

 

3. Auto splitst in twee bij botsing

 

 

Hoe zorg je ervoor dat bij een aanrijding de kans op kwetsuren bij de chauffeur en zijn passagiers zo klein mogelijk is? Je ontwerpt gewoon een auto met een cabine die zich verwijdert van het aanrijdende object.

 

Dat deed althans het Belgische ontwerpbureau Hegge ID Industrial design studio. En het ontwerp legt hen geen windeieren. Ze wonnen er een prijs mee in een ontwerpwedstrijd van bandenfabrikant Michelin en kregen een plek op de belangrijke autoshow van Detroit.

 

Het kleine stadswagentje biedt plaats voor vier personen en bestaat uit twee delen. Een 'platform' met de wielen en de aandrijflijn 'en daarbovenop de passagiersruimte. De passagiersruimte kan in alle richtingen over het platform heen en weer bewegen. In het platform zitten sensoren die registreren of er plotseling een object in de baan van de wagen komt. Als een crash verwacht wordt, schuift de passagiersruimte automatisch weg van het punt van de aanrijding. Op die manier wordt de kreukelzone vergroot en de eventuele schade voor de passagiers verkleind.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

4. Geurige printer tegen stress op kantoor

 

Sagem Communication brengt een geurverspreider op de markt die speciaal werd ontwikkeld samen met aromatherapeuten. Hij wordt bevestigd aan het ventilatierooster van haar multifunctionele printers. Het parfum wordt verspreid bij elke printactiviteit, zodra het ventilatiesysteem in werking treedt.

De Zen Cube is beschikbaar in assortimenten van zes geuren die verschillende werksferen creŽren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron www.safran-group.com

 

5. Pinc.9: een eigenzinnige conferentie


 

 

 

 

 

 

 

Op 9 mei 2008 kan je in het Nederlandse Zeist (bij Utrecht) naar de Pinc-conferentie.

Dit evenement brengt 16 sprekers uit alle mogelijke (en onmogelijke) disciplines samen.

Zij hebben ťťn ding gemeen: creativiteit en inspiratie. Dit jaar mag je je ondermeer verwachten aan een nanotechnoloog, origamikunstenaar, een ijsbergjager, een professor toegepaste wiskunde en een directeur 'gecontroleerde afbraak'. Boeiend!

Voor meer info en inschrijving, surf naar pinc.nl.

6. Wat in de Creazybib

 

InnovationNet©: the Art of Creating and Benefiting from Innovation Networks

Jan Kratzer, Jo Th.A.J. Leenders, Jo van Engelen

In de steeds concurrerendere en geglobaliseerde wereld hebben veel bedrijven geen andere keus dan zich open te stellen en op te gaan in innovatienetwerken. Dit gaat vaak vergezeld van een aantal obstakels en nadelen. Zelfs totale mislukkingen komen regelmatig voor. In dit boek leest u hoe een aantal bedrijven dat een innovatienetwerk startte gevaren heeft.

Dit boek levert nieuwe inzichten in het opzetten en exploiteren van een innovatienetwerk. 'Innovationnet' biedt stap voor stap beschrijvingen, mogelijke oplossingen voor problemen en een uitgebreide lijst met aandachtspunten.

 

 

En ...... Actie

Joost Kadijk, Cyriel Kortleven

In de douche, terwijl je aan het joggen bent, net voordat je in slaap valt Ö Waar krijg jij je beste ideeŽn? Creatieve oplossingen komen meestal vanzelf wel bovendwarrelen als je maar tijd en geduld genoeg hebt. Maar als je die tijd en dat geduld nou eens niet hebt? Wat dan? Dan is het belangrijk op het goede moment de juiste voorwaarden te scheppen voor een creatief proces. Maar hoe doe je dat? En hoe stimuleer je anderen om het beste uit hun creatieve zelf te halen?

De oplossing heb je nu in je handen. Want En Ö Actie! is een boekje vol met katalysatoren en triggers waarmee je iedereen die dat wil (ook die stille willy en dat muurbloempje), een kans kunt geven om innovatieve en ingenieuze oplossingen te verzinnen voor ingewikkelde problemen.

 

7. Wat @ Creazyweb

 

Op dit 'prikbord voor dagelijkse verfrissing' wordt elke dag een nieuw probleem gedeponeerd, met meteen een oplossing erbij.

Iedereen kan aan De ijskast bijdragen door nieuwe oplossingen te publiceren.

Door een forum aan te bieden aan mensen met een idee, willen de initiatiefnemers de verzuring bestrijden.

De wereld kan er alleen maar beter van worden!

 

Kijk op www.deijskast.nl. en stuur jouw idee in via redactie@deijskast.nl

 

 

Nieuwsbox

Mogen we u ook uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar de verschillende seminaries...  hier
Neus eens in onze leeshoek waar er ruimte is voor artikels, boeken en verschillende studies... hier

Creazyne is een inspiratie - service en bevat een selectie van inspirerende artikelen, theorieŽn, trends, praktijken en technieken...
hier
We zijn continu op zoek naar extra deelnemers voor zijn workshops en brainstormsessies bij zijn klanten een extra toegevoegde waarde te geven...
Daarom nodigen we u graag uit om u gratis in te schrijven in onze CreazyBox...
hier
We bieden u gratis de ruimte om een innovatie - audit te laten uitvoeren door een onafhankelijke organisatie nl. het innovatiecentrum in uw regio... hier
We willen u uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar onze Creazy Foundation zodat u ook kan vaststellen dat ons hart verder gaat... hier
Haal de Creaward naar uw organisatie... hier

Copyright © 2011 VTR-webdesign  |  Contact Us