Creazy 

Groenstraat 74 A

3020 Herent (Veltem-Beisem)

BelgiŽ / Belgique

Info:

 LinkedIn  Facebook  Twitter

 
 

 

1. Noorse rusthuizen aan Spaanse costas

Gewaagde ideeŽn uit de gezondheidszorg komen niet zelden uit ScandinaviŽ.

Noorwegen komt nu met een zo mogelijk nog vernieuwender project. De overheid bouwt geriatrische en revalidatiecentra in Spanje, in de hoop dat het mediterrane klimaat hun bejaarden gezonder zal maken. Op die manier kunnen op termijn de kosten van de gezondheidszorg gedrukt worden. Ook de lagere lonen, bouwgrondprijzen en levenskosten zijn interessant voor het gezondheidsbudget.

Op dit ogenblik verblijven zo'n 1000 Noorse bejaarden voor een 6-weekse kuur in Spanje. Ze worden er verzorgd door Noors personeel en hoeven geen cent te betalen. De centra worden bekostigd door Noorse gemeenten en steden.15 Noorse oudjes mogen zelfs de rest van hun leven onder de Spaanse zon vertoeven. Voor de luttele som van 16 euro per dag.

Noorwegen bouwt volgend jaar haar zesde geriatrisch centrum. En het ziet er niet naar uit dat het daar stopt. Verschillende gemeenten zijn op zoek naar bouwgronden en recent opende in Alicante het eerste Noorse sociaal zekerheidsbureau.

Een fantastisch idee, lijkt ons.

Vraag is of onze bejaarden er klaar voor zijn.

Voelen ze wel wat voor een Spaanse kuur?

Of blijven ze liever in hun vertrouwde omgeving, dicht bij familie en kennissen?

 

 

2. Nieuwe reeks van open Ė aanbod trainingen en workshops

Soms is tijd het enige wat nodig is om succes te hebben.  Maar wat als deze tijd er niet is?  Waarom kost het eigenlijk zoveel tijd voordat er over het algemeen pas resultaat zichtbaar wordt?  Ga maar na hoe vaak dringende zaken voorrang krijgen boven belangrijke zaken.  Deze schuiven we voor ons uit naar morgen omdat dringende zaken nķ moeten gebeuren.

 

Maar als je stilstaat bij de vraag waar nu echt behoefte aan is.

Met een kleine dosis daadwerkelijke aandacht, krijgt een project vaak al een vliegende start.

 

Daarom organiseren wij trainingen zodat we in twee dagen tijd twee maanden verder staan qua inzicht ivm noodzaak aan tijdÖ

 

3. 10 uitvindingen die ons leven op zijn kop zetten

De Morgen gaf een overzicht van 10 recente uitvindingen die ons leven gemakkelijker en intenser hebben gemaakt. Dit zijn ze:

  1. Gsm. 30 jaar geleden vond het eerste mobiele telefoongesprek plaats. Ondertussen doet het toestel veel meer dan bellen.
  2. Laptop. Werken waar je wil en wanneer je wil. 
  3. iPod + iTunes. Nauwelijks zes jaar oud en toch is de iPod er niet enkel in geslaagd een stevige merknaam maar ook een productnaam, te worden.
  4. Google. Behoeft weinig commentaar. Googlen werd zelfs een werkwoord.  
  5. Blackberry. De mobiele telefoon waarmee je mails kunt sturen en ontvangen.
  6. Ikeacatalogus. Design in bouwpakket. Je hoeft er zelfs niet erg handig voor te zijn.
  7. Flatscreen-tv's. Het vervolg op het megasucces 'televisie', maar dan beter. En vooral platter. 
  8. Gps. Geen gedoe meer met wegenkaarten. Je Global positioning System wijst de weg.
  9. Videogames. BeÓnvloeden zelfs de capaciteit van onze hersens. We kunnen nu veel gemakkelijker jongleren met snelle, complexe verhaallijnen.
  10. WiFi. Staat voor Wireless Fidelity. Hiermee kan je data versturen zonder kabels.

Vind jij dat er iets in dit lijstje ontbreekt? Laat het ons weten!

 

4. Een RFID Ė lezer in een handschoen

 

Deister, fabrikant van contactloze identificatiesystemen, ontwikkelde een RFID-lezer UHF Glove die de operator een grote bewegingsvrijheid en -snelheid geeft.  Hij combineert een draadloze UHF-lezer bevestigd aan de pols met een buitenantenne geÔntegreerd in een halve handschoen (2 vingers).

Wanneer de hand tot bij de RFID-tag wordt gebracht die zich op het artikel of de doos bevindt, worden de gegevens ervan geregistreerd door de lezer aan de pols en worden die vervolgens gestuurd naar een PC of een draadloze terminal.  Een ingebouwd geheugen kan deze taak overnemen indien de LAN of de Bluetooth niet operationeel is.

Dat systeem is bestemd voor manuale activiteiten zoals de voorbereiding van bestellingen.  Het werd ontwikkeld voor het magazijn van de toekomst van de distributieketen Metro (DE).  Maar het is zeer flexibel wat functionaliteiten en prestaties betreft.

www.deister.com

 

5. Microsoft Surface: Hands-on First Look


Het mag gezegd worden, van sommige zaken kunnen we nu al zeggen dat ze zich straks in onze woonkamer zullen bevinden.

 

Zij die aan het bouwen zijn, voorzie het nu alÖ

 

Bekijk de videoÖ
 

6. Wat in de Creazybib

 

The Innovator's Dilemma
Clayton Christensen

IBM was marktleider op het gebied van mainframe computers maar werd op de markt voor pc' s verrast door nieuwkomer Apple. Toch was IBM een professioneel geleide onderneming, die investeerde in nieuwe technologie. En dat is nu juist het punt, stelt Christensen in zijn indringende boek 'Het innovatiedilemma'.

Vernieuwende ondernemingen, die goed naar hun klanten luisteren, laten kansen die ontwrichtende innovaties bieden, liggen omdat hun klanten er nog niet aan toe zijn. Vervolgens worden zij voorbijgestreefd door nieuwkomers op de markt. Hoe managers dat lot kunnen voorkomen, laat Christensen zien. Hij schetst de principes van ontwrichtende innovaties en biedt managers een praktisch kader om met succes het innovatiedilemma op te lossen.

 

Innovatie(f) organiseren

Petra de Weerd-Nederhof, Bart van Looy, Klaasjan Visscher

Het organiseren van innovatie is een complex, weerbarstig en avontuurlijk proces, met vele vragen en weinig pasklare antwoorden. Dit boek bevat dan ook geen recepten en succesformules voor innovatie. Wat het wel bevat is een unieke combinatie van perspectieven op de uitdagingen van het innovatie(f) organiseren, zowel vanuit de wetenschap als vanuit de praktijk. Vooraanstaande Nederlandse en Vlaamse auteurs geven inzicht in verschillende facetten van het organiseren van innovatie en het innoveren van de organisatie die daarbij noodzakelijk is.
Innovatieve concepten als platformontwikkeling, R&D-profit centers en strategische allianties worden op hun merites beoordeeld. Innovatieve bedrijven van wereldklasse worden uitgebreid beschreven. StrategieŽn worden aangereikt voor het omgaan met de spanningsvelden van het innoveren: beheersing of creativiteit, lange termijn of korte termijn, innovatie binnenshuis of open innovatie in netwerken.

 

7. Wat @ Creazyweb

De inschrijvingen voor het Ei van Columbus 2008 zijn geopend! Inzet is een trofee en een geldbedrag. Het Ei van Columbus is tevens de Nederlandse voorronde voor de European Business Awards for the Environment.

Tot 25 september 2007 kunt u uw organisatie inschrijven voor de prijzen voor innovatie en duurzaamheid. Heeft u een verfrissend en vernieuwend initiatief? Meld u aan voor de prijsvraag!

 

Nieuwsbox

Mogen we u ook uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar de verschillende seminaries...  hier
Neus eens in onze leeshoek waar er ruimte is voor artikels, boeken en verschillende studies... hier

Creazyne is een inspiratie - service en bevat een selectie van inspirerende artikelen, theorieŽn, trends, praktijken en technieken...
hier
We zijn continu op zoek naar extra deelnemers voor zijn workshops en brainstormsessies bij zijn klanten een extra toegevoegde waarde te geven...
Daarom nodigen we u graag uit om u gratis in te schrijven in onze CreazyBox...
hier
We bieden u gratis de ruimte om een innovatie - audit te laten uitvoeren door een onafhankelijke organisatie nl. het innovatiecentrum in uw regio... hier
We willen u uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar onze Creazy Foundation zodat u ook kan vaststellen dat ons hart verder gaat... hier
Haal de Creaward naar uw organisatie... hier

Copyright © 2011 VTR-webdesign  |  Contact Us