Creazy 

Groenstraat 74 A

3020 Herent (Veltem-Beisem)

BelgiŽ / Belgique

Info:

 LinkedIn  Facebook  Twitter

 
 

 

1. Innovatieve ideeŽn uit de zorgsector

 

 

Innovatie in de zorgsector is meer dan ooit een must om het hoofd te bieden aan de toenemende vergrijzing en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Om innovatie in de zorgsector aan te scherpen en te stimuleren, pakt Probis uit met de zorginnovatieprijs ďInnovation to CareĒ of kortweg I2C. Deze wedstrijd bekroont de beste en origineelste ideeŽn die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van een zorginstelling verbeteren.

Een eerste winnaar is het Woonzorgcentrum De Vijvers in Gent. Zij voorziende verhoogde tuinierbakken waardoor de bewoners van het zorgcentrum op een comfortabele manier een tuintje kunnen onderhouden.

Tweede winnaar is de infuuswandelstok van het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk. Een wandelstok die makkelijk gemonteerd kan worden aan een infuusstaander waardoor de afstand tussen patiŽnt en infuus vergroot wordt, wat de mobiliteit van de patiŽnt bevordert.

De derde prijs werd uitgereikt aan het Sint Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Het ziekenhuis wil een huiselijk onthaalatrium voorzien die dienst doet als onthaalruimte. Hierdoor worden de negatieve gevoelens die gekoppeld zijn aan een ziekenhuisbezoek verminderd.

Bron: www.i2c.be

 

2. Creaward 2008 een (h)erkenning voor al uw inspanningen

 

De Creazy Foundation reikt ook dit jaar een award uit onder de vorm van een kunstwerk aan organisaties die creativiteit hoog in het vaandel dragen.

 

De Creazy Foundation wil Vlaanderen vertellen, dat u een creatieve onderneming bent met oog voor de toekomst.

Want weten uw klanten, uw leveranciers, en uw personeel dat u creatief en toekomstgericht vooruitdenkt?

 

Maar hiervoor heeft Creazy hulp nodig van u, maw u kan bepalen wie in onze lijst komt.

 

Daarom nodigen we u graag uit om naar volgende link te gaan, om uw kandidaat kenbaar te maken.

 

Inschrijvingsformulier

 

 
De Creaward

Empowered by Creazy

 

 

Haal de Creaward 2008 binnen in uw organisatie.

 

3. De elektrische auto

 

Shai Agassi is de eigenaar van Better Place, een bedrijf met een visie, namelijk een milieuvriendelijke wijze van persoonlijk vervoer voor iedereen en dat via een elektronische auto.

Het hoofdidee achter het businessmodel is dat de batterij geen onderdeel is van de auto, maar een dienst die de consument koopt. Deel van die diensteverlening zijn de oplaad-en wisselstations die geÔnstalleerd zijn in onder andere openbare parkings, waar die lege batterij vervangen kan worden door een volle. Het idee is vergelijkbaar met dat van de mobiele telefonie, waar je al dan niet pre-paid belminuten koopt. De consument koop kilometers bij Better Place en krijgt een batterij in zijn auto en een dekking wat betreft oplaadpunten en wisselstations. Op deze manier kan de elektronische auto de concurrentie aangaan met de autoís met benzinemotor.

De hindernissen die overblijven zijn de hoge kostprijs van de batterij en het beperkte bereik van een elektronische auto. Zonder herladen kan de auto 160 km afleggen. Wanneer er een sterke spreiding zou zijn van wisselstations, wordt dit probleem verholpen.

Kortom: de mogelijkheid om elektronische autoís op de markt te brengen is er, samen met de techniek en het businessmodel. Door de hoge brandstofprijzen zijn er zeker consumenten te vinden voor het idee! Maar wanneer de auto eindelijk gelanceerd wordt blijft een grote vraag.

Bronnen: wired.com, betterplace.com

 

4. Arteconomy: Kunst en economie

 

 

Arteconomy verbindt kunst en economie via diverse samenwerkingsvormen zoals langetermijnprojecten met kunstenaars in bedrijven, workshops en ateliers waar kunstenaars en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten.

Op 15 november kan je in Kortrijk deelnemen aan de projectendag waarop kunstenaars en ondernemers terugblikken op hun projecten, ze vertellen over de samenwerking, over slagen en mislukken.

Deze projectendag vindt plaats in het kader van Futurotextiel08.

Klik hier voor meer informatie.

 

5. My Machine

My Machine is een project dat ism Streekfonds, Leiedal en Howest een aanzet geeft om lager, secundair en hoger onderwijs met elkaar te laten samenwerken, over de landsgrenzen heen. Dit jaar plant men een proefproject waarin lagere en middelbare scholen uit Zuid-West-Vlaanderen samenwerken met studenten Industrieel Product Ontwerpen (Howest dep. PIH Kortrijk) om 22 droommachines te realiseren.

 

Meer info op http://mymachine2008team17.blogspot.com

 

 

 

6. Wat in de Creazybib

 

Creatief denken

Koos Hafkamp

Organisaties kunnen hun omzetgroei en concurrentievermogen verhogen door het creŽren van nieuwe (technologische) ontwikkelingen en vindingrijkheid bij het oplossen van problemen. Dat levert nieuwe producten en werkwijzen op waarmee zij in staat zijn zich van andere organisaties te onderscheiden. Creatieve managers zijn in organisaties dan ook onmisbaar. Maar wat is creativiteit? Hoe meet en ontwikkelt u deze eigenschap? En hoe kunt u creatieve vermogens van medewerkers aanspreken? Deze vragen staan centraal in 'Creatief denken'.

 

Innovation that Fits

Michael Lord, Donald Debethizy, Jeffrey Wager

'Innoveer of ga ten onder'. Bedrijven hebben deze boodschap luid en duidelijk gehoord, maar zij worstelen er nog steeds mee. 'Innovation that Fits' laat zien wat werkt en wat niet werkt als u een gefocuste, duurzame innovatiestrategie op wilt zetten die in uw bedrijf past.

 

7. Wat @ Creazyweb

 

Vlaanderen op weg naar 2020
Denk en doe mee!

 

Nieuwsbox

Mogen we u ook uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar de verschillende seminaries...  hier
Neus eens in onze leeshoek waar er ruimte is voor artikels, boeken en verschillende studies... hier

Creazyne is een inspiratie - service en bevat een selectie van inspirerende artikelen, theorieŽn, trends, praktijken en technieken...
hier
We zijn continu op zoek naar extra deelnemers voor zijn workshops en brainstormsessies bij zijn klanten een extra toegevoegde waarde te geven...
Daarom nodigen we u graag uit om u gratis in te schrijven in onze CreazyBox...
hier
We bieden u gratis de ruimte om een innovatie - audit te laten uitvoeren door een onafhankelijke organisatie nl. het innovatiecentrum in uw regio... hier
We willen u uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar onze Creazy Foundation zodat u ook kan vaststellen dat ons hart verder gaat... hier
Haal de Creaward naar uw organisatie... hier

Copyright © 2011 VTR-webdesign  |  Contact Us