Creazy 

Groenstraat 74 A

3020 Herent (Veltem-Beisem)

België / Belgique

Info:

 LinkedIn  Facebook  Twitter

 
 

 

1. Landsgrenzen aan innovatie

Beleidsmakers hebben de mond vol van samenwerking tussen kennisinstellingen in de Europese Unie. Maar wat komt er werkelijk van terecht? Niet zoveel, blijkt, want als het er op aankomt wil niemand de samenwerking financieren. En dus blijven heel wat veelbelovende hightechproducten op de plank liggen.

De universiteiten van Hasselt en Maastricht werken momenteel samen aan een plantvitaliteitsmeter (officieel chlorofyl), een apparaat dat kan zeggen hoe lang fruit en groenten nog bewaard kunnen worden. Heel handig voor suppermarkten en distributeurs. Maar het onderzoek ligt al maanden stil. "Er mag nog geen euro de grens over", aldus Frans Smeets, managing director van Maastricht Instruments, een dochteronderneming van de Universiteit Maastricht. Geen enkele van de benaderde partijen wil belastinggeld investeren in een samenwerking tussen een Belgische en een Nederlandse universiteit. Op die manier missen Nederland en België -en zeg maar gerust heel Europa- kansen op handel en dus ook werk.

Inmiddels zijn beide universiteiten in gesprek met private partners voor de verdere ontwikkeling. Vinden ze die, dan moeten ze er wel de nadelen bijnemen. Een private partij strijkt immers het grootste deel van de winst op, zodat er weer minder geld is voor nieuw onderzoek. Bovendien loop je ook het risico de controle over de uitvinding kwijt te raken, inclusief je intellectueel eigendom.
 

2. Nieuwe reeks van open – aanbod trainingen en workshops

Soms is tijd het enige wat nodig is om succes te hebben.  Maar wat als deze tijd er niet is?  Waarom kost het eigenlijk zoveel tijd voordat er over het algemeen pas resultaat zichtbaar wordt?  Ga maar na hoe vaak dringende zaken voorrang krijgen boven belangrijke zaken.  Deze schuiven we voor ons uit naar morgen omdat dringende zaken nú moeten gebeuren.

 

Maar als je stilstaat bij de vraag waar nu echt behoefte aan is.

Met een kleine dosis daadwerkelijke aandacht, krijgt een project vaak al een vliegende start.

 

Daarom organiseren wij trainingen zodat we in twee dagen tijd twee maanden verder staan qua inzicht ivm noodzaak aan tijd…

 

Data + inschrijving open – aanbod trainingen

Data + inschrijvingen open – aanbod workshops

 

3. Automatische glazenwasser voor centraal station Berlijn

Sinds mei poetst de semi-automatische reinigingsmachine 'Filius Toni' het glazen dak van het centraal station in Berlijn. Met een afstandsbediening beweegt 'Filius Toni' volgens de instructies van de ramenwassers over het glazen dak en reinigt het van de nok tot de goot.

Het hoge glazen dak van het centraal station in Berlijn verlicht de nachtelijke horizon tot in de wijde omtrek. Het glazen dak is opgebouwd uit meer dan 8000 panelen, waarvan er geen twee gelijk zijn. Het noord - zuidgedeelte van het glazen dak is ruim 200 m lang, het oost - westdeel overspant maar liefst 278 m. Deze toeristische attractie houdt ontelbare gevaren in voor ramenwassers. Daarom hebben zij een speciale toestemming nodig om het dak te beklimmen.

 

 

4. Technologie voor productie van bouwblokken in stro

 

In het kader van duurzame ontwikkeling wordt stro opnieuw bestudeerd als bouwmateriaal.

De productie van blokken geperst stro voor gebruik als bouwblokken is niet nieuw. Het gaat vaak om onproductieve technieken (bijv.: adobe) en de producten zijn dikwijls niet sterk genoeg en vereisen een skelet en andere verstevigingsstructuren.

David Ward kwam op het idee om het materiaal rechtstreeks te produceren op de plaats waar de plantaardige grondstof wordt geoogst. Met deze techniek kunnen de kosten van een industriële installatie worden uitgespaard. Bovendien is het composiet dan sterker, omdat het stro niet verplaatst en dus niet gebroken is. Daarbij komt nog dat het stro tijdens het proces in één richting wordt gestructureerd, zodat het een grote samendrukweerstand heeft.

 

Meer info op www.greeninventor.org

 

5. Laat je data nou eens anders zien


Als je innoveert binnen een bedrijf zul je altijd met data moeten aantonen waarom jouw innovatie een grandioos succes wordt. In 99,9% van de gevallen gebeurt dat met grafiekjes die zijn gemaakt op Power Point.

 

Gek dat innovatoren dat niet innoveren. Temeer omdat MT's visueel altijd weer hetzelfde voorbij zien komen. Boaring!

 

Smashing Magazine heeft een artikel online staan met tientallen voorbeelden hoe je data op een andere manier kunt presenteren.

 

Ter inspiratie…



 

6. Wat in de Creazybib

 

Ideeën genoeg

Wichert van Engelen

Stop met vergaderen over het wel of niet implementeren van innovatieve ideeën: ga aan de slag! De auteurs van 'Ideeën genoeg' menen dat innovatie vooral een kwestie is van doen. In acht hoofdstukken beschrijven zij evenzoveel ijzeren regels van succesvol innoveren. Elk hoofdstuk bevat voorbeelden, interviews, anekdotes en kijkjes in de keuken. Niet alleen succesvolle verhalen worden beschreven; ook mislukkingen en blunders komen aan bod. Een luchtig boek dat concrete actieplannen en maatregelen bevat en inspiratie biedt om direct aan de slag te gaan.

 

 

Open Innovation

Henry Chesbrough

Dit boek verschaft een nieuw paradigma voor het managen van onderzoek in organisaties, alsmede over het op de markt brengen van nieuwe technologieën. Het boek bevat vier casestudies (Xerox-PARC, IBM, Intel en Lucent) die ieder het open innovatie paradigma en al zijn mogelijkheden en risico's laat zien.

 

 

 

7. Wat @ Creazyweb

 

Website van een spraakmakende jaarlijkse wereldmeeting rond Technologie, Entertainment en Design. Er zijn fantastische speeches te downloaden!

 

Nieuwsbox

Mogen we u ook uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar de verschillende seminaries...  hier
Neus eens in onze leeshoek waar er ruimte is voor artikels, boeken en verschillende studies... hier

Creazyne is een inspiratie - service en bevat een selectie van inspirerende artikelen, theorieën, trends, praktijken en technieken...
hier
We zijn continu op zoek naar extra deelnemers voor zijn workshops en brainstormsessies bij zijn klanten een extra toegevoegde waarde te geven...
Daarom nodigen we u graag uit om u gratis in te schrijven in onze CreazyBox...
hier
We bieden u gratis de ruimte om een innovatie - audit te laten uitvoeren door een onafhankelijke organisatie nl. het innovatiecentrum in uw regio... hier
We willen u uitnodigen om een kijkje te gaan nemen naar onze Creazy Foundation zodat u ook kan vaststellen dat ons hart verder gaat... hier
Haal de Creaward naar uw organisatie... hier

Copyright © 2011 VTR-webdesign  |  Contact Us